2020

Så går vi in i ett nytt decennium.  God fortsättning alla medlemmar!

I skrivande stund har vi inte haft något vidare vinterväglag men ännu kan det vara ”långt till vår”.  Vår lilla väg har många skymda kurvor och krökar och när det är mörkt och halt kan det vara hastigheten som gör den lilla skillnaden.  Lätta på gaspedalen och överdosera med reflexer!!

 

Höst i Dala!

Det kan bli många fina dagar ännu men mörkret smyger sig på så sakteliga. Det är alltså hög tid att köpa reflexer, kolla lyktorna på barnens cyklar så att de syns när de ger sig iväg till skola och annat, och att köra lugnt på vår lilla väg!

Tänk också på att förbättra trafiksäkerheten och underlätta för vinterväghållningen genom att hålla vägområdet fritt från växtlighet.

Läs mer om reglerna i kommunens skrift här till vänster.

Gott Nytt År 2019!

Styrelsen önskar Er alla ett fint 2019!

Med lite lägre hastighet har vi större chans att stanna i halkan om det dyker upp något i vintermörkret!

Tänk också på att utrusta både barnen, hunden och Dig själv med reflexer när Du vistas på och bredvid vägen.

Höstmörker i Dala!

Vilken fantastisk sommar vi fick!

Det kan bli många fina dagar ännu men mörkret smyger sig på så sakteliga. Det är alltså hög tid att köpa reflexer, kolla lyktorna på barnens cyklar så att de syns när de ger sig iväg till skola och annat, och att köra lugnt på vår lilla väg!

Städdag 15/4. Välkomna!

Städdag

Söndagen den 15april är det dags för den årliga städningen av vår gemensamma väg. Vi träffas utanför familjen Sandberg på Sannådalavägen 105 och fördelar uppgifter och sopsäckar.   Start klockan 10.00!

Även små insatser välkomnas.

På agendan står skräpplockning, klippning av utskjutande grenar och rensning av vägtrummor m.m.  Har Du något Du tycker bör göras så maila gärna styrelsen på styrelsen@sannadala.se snarast. Ta med egna lämpliga redskap! Stora och små är lika välkomna.  Ta chansen att aktivt medverka till en vacker närmiljö och till en levande grannsamverkan där du bor!

OBS!  Om Du kör på vägen under denna tid så tänk på att det vistas        ovanligt mycket vuxna, barn, djur och kanske avklippta grenar                         på vägen så visa extra mycket hänsyn!

Varmt välkomna alla, önskar styrelsen!

P.S. Årsmöteshandligar finns nu på vår hemsida www.sannadala.se

Med önskan om ett Gott 2018 till Er alla!

Så är Då vintern här. I skrivande stund faller det några enstaka små snöflingar på bar mark men vem vet vad de närmsta månaderna har i beredskap åt oss? Tänk på att hålla låg hastighet på vägen i mörkret och halkan och se till att både barnen, hunden och Du själv syns när ni är ute och cyklar och går!

Höst!

Så drog sig då sommaren tillbaka och hösten är på väg med sina vackra färger. Med hösten kommer också mörkret, så tänk på lampor och reflexer på cyklar och barn. Självklart är det också allas vårt ansvar att anpassa vår hastighet efter de förhållanden som råder!
Under september så kommer årets sista kantklippning att ske och det kommer även att göras en mer radikal röjning av buskar, sly och träd efter vägen. För att vägen ska beviljas statsbidrag är detta ett krav, och trafikverket utför inspektioner då och då. Detta gjordes senast i maj 2017 och då framfördes önskemål om detta. Det främjar naturligtvis säkerheten för samtliga som vistas på vägen och ligger därför i allas vårt intresse.

Styrelsen hoppas att alla är nöjda med den löpande skötseln av vägen och tar naturligtvis gärna emot era synpunkter på styrelsen@sannadala.se

God Höst!